Hilde Skjevdal "Quiltehilde" deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Oct 06, 2024
Solveig Morten Buraas
Hilde Skjevdal "Quiltehilde" deler sin quiltehistorie
1:14:42
 

En av de dyktigste quilterne jeg kjenner er Hilde Skjevdal også kjent som Quiltehilde. Hilde er en av dem som kan se bildet av en quilt og lese hvordan den er konstruert. Hun plukker den fra hverandre med et trent øye, tegner den opp på et ark og gjenskaper quilten. Hilde deler raust av all sin kunnskap med alle som vil ta imot.



Etter hvert som jeg har blitt bedre og bedre kjent med Hilde har jeg også fått høre mer og mer av den spennende quiltehistorie hun har og fortelle. En historie som inneholder mange år som en del av quiltemiljøet i Houston i Texas. I denne episoden forteller Hilde hvordan hun opplevde miljøet i Houston og hvordan hun tok til seg inntrykk, opplevelser og lærdom de årene hun bodde der.

Selv om Hilde, som butikkeier og stoffselger, mener hun ikke er så opptatt av bærekraft og gjenbruk er nok det en historie med flere sider. Og ikke nødvendigvis en nødvendig motsetning. Det er alltid lov å sy opp stoffrestene vi sitter med etter et prosjekt. Noe av det mest populære Hilde gjør på facebooksiden sin er livesendingene med prosjektene hun syr av rester. Jeg vil nesten gå så langt som å definere henne som Norges svar på Bonnie Hunter, en superkjent amerikansk scrappyquilter. Hvis du er på Facebook anbefaler jeg deg å søke opp facebooksiden "Quiltehilde i Drammen". Der ligger det masse gode videoer med kunnskap og inspirasjon.

Bildet under: en av Hilde sine crasy, scrappy quilter. 

 


I sommer var det endelig anledning for meg å delta på quilteferie på Fefor. Ett initiativ Hilde har tatt og invitert til de siste årene. Neste sommer blir femte året hun inviterer til Per Gynt sitt rike på fjellet. Ikke for å erte Dovregubben, men for å quilte en hel uke. Selv om det i år var første quilteferien min hadde jeg fått besøke quilteferien for noen år siden. Den gangen som gjest med foredraget "Skriv din egen quiltehistorie". Selv om ikke Hilde vil skryte på seg å dokumentere quiltehistorien sin systematisk har hun hele veien heiet på quiltejournalen og betydningen av at vi tar vare på quiltehistoriene våre. Og som Hilde sier "Det er godt å legge igjen noen spor etter seg". Takk for at du ville dele historien din.


Bildet over: Hilde og meg i sofaen på Fefor etter innspilling av denne podkastepisoden.


Hvis du vil besøke Quiltehilde finner du henne i quiltebutikken som ligger nesten midt i Drammen sentrum. Butikken er en del av huset der hun bor sammen med mannen sin og ofte får besøk av barnebarn. I kjelleren har hun innredet et stort rom til longarmquiltemaskinene sine hun bruker til å quilte for kunder. Lørdager i sommerhalvåret når hun ikke er på Fefor inviterer hun ofte til miniutstilling i bakgården på lørdager.

 

Bildet under: Et av barnebarna til Hilde på besøk

Bilde under: Et stort teppe Hilde har sydd. Husker jeg rett var dette til en i familien som trengte et teppe på denne vegge i trappa.

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.