Helene Moe Slinning deler sin quiltehistorie

podcast quiltehistorie Oct 20, 2024
Solveig Morten Buraas
Helene Moe Slinning deler sin quiltehistorie
54:04
 

For noen måneder siden møttes Helen og jeg på Instagram. Vi kom raskt i kontakt med hverandre med meldinger frem og tilbake. 
Det er alltid moro å utforske nye profiler på Instagram. Jeg gikk inn og leste på hvordan Helene har presentert seg i bio og koste meg med å utforske innleggene hennes.

Helene er selv en erfaren podkaster med hage som tema og takket raskt ja, til å dele quiltehistorien sin med oss i podkasten Din Quiltehistorie.

Helene sin quiltehistorie startet i USA, mens hun var utvekslingsstudent. Etter en lang quiltepause etter hjemkomsten fra USA da hun aldri fant noe miljø for unge quiltere i Norge oppdaget hun nylig at det er lov til å drive med "bestemorhåndarbeid" igjen. Nå har Helen etablert seg med egen merkevare; "Scandiquilters" der hun designer quiltemønstre og har nå lagt sitt første mønster ut for salg på nettsiden sin "Waffles and Jam".

I Podkasten forteller Helene om hvordan hun har innredet syrommet sitt og med latter at det å organisere stoffer og utstyr er som en ekstra hobby.

 

Helene ble introdusert for quilting av vertsmoren sin i USA, som selv var en erfaren quilter. Hun delte av sin kunnskap og veiledet Helene gjennom arbeidet med Farmer´s Daughter, som ble Helene sin første quilt. Se bildet under.

Med seg hjem fra USA hadde også Helene en holdning om at en quilt skal brukes. Hun hadde også fått en forkjærlighet for store tepper som tok lang tid å sy.
Helen sydde noen quilts etter at hun kom hjem fra USA og under ser du bilde av merkelappen på en quilt som ble sydd tl søstera hennes. 

Under ser du bildet av en julequilt som Helene håndquilter.

 

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har kommet i kontakt med Helene og for at hun ville dele sin quiltehistorie med oss. Det blir spennende å følge henne videre.

 

 

 

Få beskjed om at neste episode av podcasten er tilgjengelig. 

Meld deg på e-postlista for å få beskjed når det kommer ut en ny episode av Din Quiltehistorie. Når du melder deg på lista vil du også få epost med tips og råd til å skrive quiltehistorie og andre quilterelaterte historier fra meg.

 

Jeg vil aldri selge din e-postadresse til andre.